PROMOTION FACE MASK ! HAND SANITIZER ! THERMOMETER WITH MDA !
9.9 SALE KEMBALI!! DAPATKAN COUPON RM5 UNTUK PEMBELIAN RM50. COUPON CODE : PERMATA99 | PENGHANTARAN PERCUMA
15 Faedah Kurma Ajwa untuk Kesihatan

Kurma Ajwa sering dirujuk sebagai kurma Nabi kerana kurma-kurma ini adalah kurma kegemaran Nabi Muhammad SAW. Rasa buah-buahan manis dan serupa dengan kismis. kurma kemas Ajwa hanya terdapat di Arab Saudi tetapi juga telah mula ditanam di negara-negara lain. 

kurma Ajwa bukan sahaja mempunyai rasa lazat untuk dinikmati tetapi faedah dan harta benda yang baik untuk kesihatan. kurma Ajwa mengandungi vitamin B1, E, B6, B12, C, K, dan A. Selain itu, kurma-kurma ini juga mengandungi banyak gula, lemak tepu, tenaga, karbohidrat, kalsium, fosforus, serat, protein, magnesium, natrium, zink, besi, dan kalium. Semua vitamin dan mineral ini adalah nutrien yang lengkap dan sihat untuk badan anda.

Agar tidak salah faham manfaat dan sifat kurma ajwa, kami memberikan penjelasan terperinci mengenai beberapa kegunaan buah ini untuk kesihatan anda. Berikut adalah maklumat.

 

1. Mencegah penuaan pramatang

Keberkesanan kurma ajwa pertama adalah sebagai buah yang boleh mencegah penuaan pramatang. Jika anda ingin kelihatan lebih muda, anda boleh makan buah ini dengan kerap untuk kelihatan lebih muda.

2. Meningkatkan tenaga

Keberkesanan kurma ajwa seterusnya adalah sumber makanan tenaga untuk tubuh. Anda tidak perlu mengambil makanan tambahan dengan bahan kimia lain. Ia cukup untuk mengambil buah ini dengan kerap.

3. Mencegah strok

Keberkesanan kurma ajwa untuk mencegah strok telah terbukti. Ini adalah kerana kandungan buah-buahan yang lengkap dapat mengekalkan ketahanan badan anda dari gejala atau ciri penyakit strok.

4. Antihipertensi

Keberkesanan kurma  ajwa ini sesuai untuk orang yang mempunyai tekanan darah tinggi. Buah ini jika dimakan setiap hari akan membantu badan anda dalam mengawal tekanan darah tinggi. Anda juga boleh mendapatkan keseimbangan tekanan darah yang sihat.

5. Anti-kanser

Keberkesanan kurma ajwa tidak kurang hebatnya menghalang pembentukan sel-sel kanser. Buah ini akan memberikan pemakanan yang baik untuk menjaga sel-sel badan anda daripada kerosakan dan penampilan sel-sel kanser.

6. Baik untuk kesihatan pencernaan

Kurma  Ajwa sangat baik untuk dimakan setiap hari kerana ia boleh menyuburkan sistem pencernaan. Organ pencernaan anda akan lebih sihat dan berfungsi dengan baik dalam penghadaman yang lancar.

7. Anti-Oksidan Semulajadi

Radikal percuma anda boleh mencegah dengan mudah melalui kurma ajwa. Buah ini akan menghalang timbulnya kesan berbahaya yang timbul daripada pendedahan kepada radikal bebas. Badan anda akan sentiasa sihat.

8. Jantung sihat

Kurma  Ajwa boleh digunakan sebagai makanan berkhasiat untuk menyuburkan jantung. Buah ini mengandungi vitamin dan mineral yang lengkap untuk menjadikan fungsi jantung anda dengan betul dan berfungsi secara optimum.

9. Anti-reumatisme

Penyakit reumatik boleh dicegah dengan mengambil kurma ajwa. Kurma-kurma ini akan memberikan daya tahan badan yang lebih kuat supaya dapat melawan tanda-tanda penyakit reumatik.

10. Merawat demam denggi

Salah satu penyakit yang boleh dirawat dengan kurma ajwa adalah demam denggi. Jangan ragu untuk mencuba ubat herba dengan memakan kurma-kurma ini setiap hari supaya demam denggi anda sembuh dengan cepat.

Sebagai tambahan kepada 10 faedah dan sifat kurma ajwa untuk kesihatan, terdapat 5 lagi faedah lain buah ini yang perlu anda ketahui. Berikut adalah faedah lain:

5 Faedah dan kebaikkan  Lain kurma Ajwa:

11. Pengamal pengakit bab

12. Meneutralkan toksin 

13. Meningkatkan Pengeluaran sel darah merah 

14. Segar semula badan 

15. Anti-radang semulajadi 

 

Mereka adalah 15 faedah dan sifat tarikh ajwa untuk kesihatan yang anda perlu tahu. Mudah-mudahan berguna untuk meningkatkan pengetahuan anda dalam mengekalkan kesihatan dengan menggunakan manfaat buah-buahan yang sihat juga. Gaya hidup yang sihat akan memberi manfaat kepada anda lebih banyak pada masa akan datang, kerana kesihatan hari ini mahal. Semoga berjaya.

Apakata bulan puasa kali ini kita ambil kurma berkualiti tinggi VVIP untuk keluarga kita, taktau nak dekat mana jangan risau anda boleh tekan sahaja link  ini 

KURMA AJWA GLAMORY

 jom dapatkan segera. 

 

UNTUK TAHU FAEDAH-FAEDAH KESIHATAN DAN KECANTIKKAN, ANDA BOLEH SAHAJA BACA DI https://www.permataherba.com/index.php?route=module/blog

                                                                                                                           https://www.permataherba.com/glamory-kurma-ajwa-250g?search=KURMA