PROMOTION FACE MASK ! HAND SANITIZER ! THERMOMETER WITH MDA !
BELI ONLINE JER ! PERCUMA PENGHANTARAN POS LAJU ! COUPON CODE : FREEPOS
6 CARA BERPANTANG SELEPAS BERSALIN YANG PERLU DIAMALKAN

 Assalammulaikum dan salam sejahtera semua pelangan PERMATA HERBA yang kami hormati, hari ini saya ingin berkongsi sedikit dengan anda semua, 6 cara berpantang selepas bersalin yang perlu diamalkan, saya pasti  ramai yang diluar sana yang baru sahaja lepas bersalin tetapi tidak menjaga pantang secara yang betul, dan anda jugak boleh dapatkan ubat buatan semula jadi di cawangan-cawangan pusat PERMATA HERBA atau pun anda juga boleh membeli secara online.

 

  Dengan ini saya ingin berkongsi dengan anda semua  6cara berpantang selepas bersalin yang perlu diamalkan ialah:

 

1- MEMAKAI BENGKUNG

Amalan memakai bengkung ini dilakukan bagi membentuk semula badan serta mengurangkan bergerakan bagi membantu pemulihan luka pada faraj.

 

 

2- BERTUNGKU

Amalan ini bertujuan untuk mengeluarkan angin dalam badan, membantu mengecutkan rahim dan melembutkan urat yang tegang. ini walau bagai mana pun harus dilakukan dengan lembut dan elakkan daripada menekan rahim.

 

3- MINUM JAMU DAN UBAT PERIUK

Pengambilan jamu dan ubat periuk bukan saja membantu mengembalikan tenaga dan memanaskan badan, ia juga mampu mengeluarkan lemak, toksin serta memudahkan membuang air besar.

                 

           
       

Selain memulih aliran darah, berurut ketika dalam proses pantang bersalin membantu mengeluarkan angin, memulihkan sakit otot, sendi serta saraf di pinggang, tumit dan lutut disamping memberi ketenangan kepada ibu yang bersalin. 

4-BERURUT

 

 

5- MAKAN BANYAK SAYURAN DAN ULAM-ULAMAN

Sayur-sayuran merupakan sumber vitamin, mineral dan anti-oksiden yang membantu mempercepatkan proses pemulihan. Begitu juga dengan ulam-ulaman  seperti daun pegaga, pucuk mengkudu, ulam raja dan daun sekentut.

 

 

 

6- MAKAN SUP IKAN HARUAN 

Ikan haruan telah diketahui ramai tentang khasiatnya memulihkan luka dalaman dan luaran.

 

Sekiranya anda sukar untuk mendapatkan barang-barangan untuk berpantang seperti tungku,jamu semula jadi, dan  juga saya pasti ramai yang diluar sana tidak gemar makan sayuran dan ulam-ulaman anda boleh dapatkan set berpantang iaitu mudah untuk anda yang tengah berpantang tidak perlu bersusah payah mencari ubat-ubatan untuk berpantang, di pusat cawangan permata herba  banyak menjual set berpantang salah satunya iaitu permataherba.com/index.php?route=product/search&search=Dherbs%20Set%20Bersalin%20NEW%20PostNatal%20Care  atau pun  permataherba.com/index.php?route=product/search&search=Set%20Bersalin%20Afiat dan banyak lagi jenama dan produk set bersalin yang anda boleh dapatkan di pusat cawangan permata herba.

 

 

SET BERSALIN MAK BIDAN KELUARAN DHERBS 

Dilengkapi dengan persediaan herba yang diformulasi khusus untuk merawat dan memulihkan .

SET BERSALIN AFIAT

 
Ubat bersalin afiat digunakan secara tradisional untuk wanita lepas bersalin yang serba lengkap untuk 44 hari. ubat bersalin afiat, pilihan wanita bersalin sejak turun temurun.
 
KANDUNGAN UBAT BERSALIN AFIAT
 
1-Bedak hangat afiat 
2-Pil jamu afiat
3-Makjun bawang putih
4-Minyak afiat
5-Akar kayu periuk afiat
6-Barut afiat
7-Tali pembentan afiat
8-Pati afiat balm 
9-Feminie care
10-Gel mandian serai wangi