PROMOTION FACE MASK ! HAND SANITIZER ! THERMOMETER WITH MDA !
BELI ONLINE JER ! PERCUMA PENGHANTARAN POS LAJU ! COUPON CODE : FREEPOS
CARA DIET YANG BETUL DAN BERKESAN DALAM MASA SEMINGGU,

Assalammulaikum dan salam sejahtera semua pelaggan PERMATA HERBA yang kami hormati, harini saya sebagai staf permata herba ingin share cara diet yang betul mengikut cara ''EAT CLEAN'' saya pasti ramai yang diluar sana inginkan badan yang sihat serta berat badan yang slim dan yang di impi kan 

 

 Dengan ini saya ingin berkongsi cara diet yang betul dan berkesan dalam masa seminggu ialah:

 

1-Sarapan pagi wajib! anda minum air putih segelas 2 biji telor rebus dan sekeping roti wholemeal gardenia purple untuk lebih kenyang sampai luch. kalau lapar sebelum luch, boleh makan sebiji buah epal hijau,

 

2-Time lunch, boleh makan beras putih kalau boleh beras siam atau beras basmathi atau beras perang.ikut mana anda semua selesa. jangan beras putih murah tempatan tu. karbohidrat dan gula tinggi protein pula dan pilih bahagian dada ayam dan ikan yang tak digoreng. cara masak, rebus, bakar dan grill.

 

3- sayur pulak boleh pilih yang rendah kalori dan selalunya boleh memilih makan timun, brocoli dan bayam. Brocoli dan bayam tu boleh rebus atau stim je.

 

4-Makan malam kalau boleh sebelum jam7 petang. pandai-pandai la set alarm dekat handphone. boleh ulang set hidangan luch tadi. kalau lapar sebelelum 7 petang boleh makan buah-buahan.

 

5-Buah-buahan yang terbaik untuk diet ni boleh ambil tembikai, nenas, epal hijau dan jambu batu. jangan letak serbuk asam pula ada gula dalam tu.

 

6-Sebelum tidur makan sepotong atau sebiji buah-buahan.

 

7-Hari sabtu/ahad atau hari yang lain anda free di waktu pagi perlu berjogging/berbasikal selama 30 minit ke 1 jam 

 

8-Elakkan air manis, coklat, aiskerim, makanan yang bertepung berminyak, fast food dan kerepek 

 

9-Setiap malam lepas balik kerja, amalkan bersauna untuk keluarkan peluh dan toxic dalam badan selama 15-20 minit. Tak perlu la nak pergi spa, motif utama ialah nak bakar kalori dan keluarkan peluh

 

   Sekiranya anda yang jenis susah kawal permakanan anda jugak boleh mengambil makanan tambahan untuk mengawal permakanan anda makanan tambahan yang anda boleh dapati ialah  permataherba.com/makanan-tambahan-suppliment/as-legacy-bizzi-boddy dan permataherba.com/klubna-laleh?search=Klubna%20Laleh%20-%201%20Set

 

 

 

 

SELAMAT MENCUBA UNTUK MENDAPATKAN BADAN YANG SIHAT DAN IDAMAN , ANDA JUGAK BOLEH KONSISTEN CARA DIET YANG BETUL MENGIKUT CARA DIET YANG BETUL  DENGAN TIPS YANG SAYA KONGSIKAN DI ATAS.