PROMOTION FACE MASK ! HAND SANITIZER ! THERMOMETER WITH MDA !
YEAR END SALE IS HAPPENING NOW!! DAPATKAN COUPON DISKAUN RM5 UNTUK PEMBELIAN MINIMUM RM50. COUPON CODE : PERMATA12
RM40.00
HPA Coscinium Plus (75 Kapsul)
Price RM40.00
Product SKU HPA-11
Brand HPA
Size (L x W x H) 5 cm x 5 cm x 10 cm
Availability In Stock
Quantity
Description
Highlight
  • untuk masalah kudis buta
  • untuk merawat penyakit resdung

HPA Coscinium Plus (75 Kapsul)

Produk ini digunakan untuk mengatasi masalah ‘allergy’ terhadap beberapa jenis makanan. Herba akar Mengkunyit (Coscinumm Blumeanum) yang tumbuh menjalar dan memanjat mengandungi flavanoid bertindak sebagai anti oksidan akan menghilangkan pengeluaran histamin dan alahan serta membantu meningkatkan kadar Vitamin C. Ia juga akan melindungi kerosakan sel akibat radikal bebas serta menguatkan sendi.

Oleh kerana Coscinium Plus termasuk produk panas, pengguna harus menggunakan dos yang rendah pada peringkat awalan. Ia boleh disinergikan dengan Bedak Jasmin, Tompok Hitam, Ficus yang mempunyai kaitan dengan alahan.

Kemungkinan akan berlaku sedikit tanda-tanda yakni pengguna akan menjadi lebih serius pada peringkat awal pengunaannya. Namun teruskan penggunaannya kerana ia bersifat sementara sahaja. Ini yang dikatakan sebagai ‘Direction Of Cure’ (DOC). Pengidap alahan adalah dinasihatkan supaya menghindari kawasan debu, makanan seperti udang, sotong, ketam, ayam, belacan, budu dan cencalok.

Artikel Berkaitan Coscinium Plus Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA:

Coscinium sebagai antibiotik:
Corcinium bluminium adalah nama saintifik kepada pokok mengkunyit dan digunakan sebagai antibiotik terutama untuk masalah resdung/sinusitis. Bagi kes patah tulang herba ini sekali lagi digunakan agar tidak berlaku jangkitan ditempat luka yang boleh menyebabkan nanah.

Satu lagi kegunaan corcinium ialah untuk masalah kudis buta. Ia juga memberikan kesan yang mujarab bagi pengguna . Satu perkara yang perlu diingat sewaktu anda menggunakan coscinium plus untuk perawatan kudis jangan mengambil halia atau lengkuas bersama makanan. InsyaAllah berkesan.

Jika digunakan untuk tujuan penyakit resdung, dicadangkan untuk membuka kapsul dan di campur dengan madu asli bersama segelas air. Sekiranya terasa agak panas dibahagian tekak, kurangi dos yang digunakan kerana herba ini termasuk dalam kumpulan herba panas.

Dos Pengambilan:

  • Umur bawah 8 tahun amalkan 1 kapsul. Boleh dibuka kapsul dan dimasukkan ke dalam air atau susu.
  • Umur 9 hingga 18 tahun amalkan 2 kapsul malam dan 1 kapsul pagi.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

1x HPA Coscinium Plus (75 Kapsul)